FLIR Mobile Developer / Blog / Topics / Why do I keep getting a “cannot connect to X server error”?

Why do I keep getting a “cannot connect to X server error”?

Home Forums FLIR developer community General discussion Why do I keep getting a “cannot connect to X server error”?

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Velma Velma 2 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

  • Author

    Posts

  • #34712

    Profile photo of Velma
    Velma

    Participant

    I am using the FLIR camera with my Raspberry Pi and running it on a Raspbian destro of linux. I’ve followed the instructions on the Github page perfectly when trying to setup the raspberrypi_video files. Everything worked fine but when I attempted to run the program with sudo ./raspberrypi_video command I just get an error that says raspberrypi_video: cannot connect to X server error

    What server are they talking about and why do I need a server to work with a camera?

    I’ve checked to make sure that my pins are set up properly and I’ve done all the necessary apt-get commands so I have no idea why this is happening. Anyone on here have a clue?

    GitHub Repo.

    Spark Fun Hookup Guide.

    #34744

    Profile photo of Paul
    Paul

    Participant

    It seems the php script can’t access your display variable. If you logged in via ssh remember to tunnel your X-server via ‘ssh -X …’ Your second option is to create a virtual frame buffer using Xvfb and redirect the display variable to it:

    export DISPLAY=:100.0
    Xvfb :100 &

    Note the ampersand for the second command as Xvfb needs to be running in the background.

    omegle

    #34805

    Profile photo of Velma
    Velma

    Participant

    It seems the php script can’t access your display variable. If you logged in via ssh remember to tunnel your X-server via ‘ssh -X …’ Your second option is to create a virtual frame buffer using Xvfb and redirect the display variable to it:

    export DISPLAY=:100.0
    Xvfb :100 &
    Note the ampersand for the second command as Xvfb needs to be running in the background.

    Thank you very much for taking the time to answer my question

    

    dgcustomerfirst

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

The forum ‘General discussion’ is closed to new topics and replies.